Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy 

Voorjaar 2022: Hoe gaan we in ons werk om met de corona-maatregelen?

Sinds begin van dit jaar zijn we weer in staat op de vertrouwde manier trainingen en workshops in company te verzorgen. Na het begin van de corona-pandemie in maart 2020 was het voor ons twee jaar bijna onmogelijk om workshops en trainingen te geven met cursisten, fysiek samen in 1 ruimte, zoals we dat al drie decennia gewend waren. Nu is dat gelukkig weer anders: terug naar het oude, vertrouwde normaal!

Sinds maart 2020 hebben wij diverse trainingen en workshops online gegeven met behulp van de bekende platforms als Zoom, WebEx en MS Teams. Het is goed mogelijk, zo blijkt uit de reacties van trainees.

We hebben, net als (bijna) iedereen een voorkeur voor de oude en vertrouwde werkwijze van het geven van trainingen en workshops in persoon. Maar online workshops en trainingen hebben ook hun voordelen, zoals verkorte reistijd.

We zijn in ieder geval goed in staat om in te spelen met ons aanbod op de nieuwe corona-situatie. We bespreken graag met u wat er nu en straks allemaal mogelijk is.

 

Wie zijn we?

Jaffar Consultancy is gespecialiseerd in communicatie binnen organisaties en in het managen van diversiteit en inclusiviteit. Soms houden we ons bezig met communicatie, soms  met diversiteit. Meestal met beide tegelijk. Want diversiteit en communicatie zijn in de meeste bedrijven en instellingen onverbrekelijk met elkaar verbonden. Het zijn twee strategische pijlers voor succesvolle bedrijven van nu. En wij zijn zeer ervaren in de combinatie van die twee pijlers. En het versterken van de vaardigheden  die daarbij horen.

Communicatie

Waar mensen met elkaar samenwerken of met klanten te maken hebben is er communicatie. Communicatie is hét instrument dat mensen gebruiken om duidelijk te maken wat zij van elkaar verwachten en hoe ze het verwachten. Zonder communicatie kan er simpelweg niet worden samengewerkt en kan het bedrijf niet aan de buitenwereld duidelijk maken waar het eigenlijk mee bezig is.

“Diverse teams are high performance teams’' Margaret Ashida, director diversity and workforce programs, IBM

Diversiteit als strategische waarde

Diversiteit betekent dat een organisatie bestaat uit mensen van verschillende achtergronden. Bedrijven als IBM en MicroSoft zien diversiteit als een voorwaarde voor innovatie. Daarmee is diversiteit een strategische waarde voor veel bedrijven. Bij inclusiviteit is de organisatie actief bezig met diversiteit om nieuwe vormen van samenwerking te ontwikkelen. Maar met die toegenomen diversiteit en inclusiviteit wordt de communicatie binnen het bedrijf en tussen het bedrijf en de klant steeds complexer. En de risico’s op misverstanden steeds groter. Managers en medewerkers moeten kunnen omgaan met diversiteit. Effectieve communicatie is daarbij van het allergrootste belang. Bij deze combi van diversiteit en communicatie zijn interculturele en communicatievaardigheden onmisbaar.

Meer weten over onze visie op communicatie en communicatievaardigheden? Klik dan hier. Meer weten over onze visie op interculturele vaardigheden? Klik dan hier
 

Neem contact op

Bel ons voor meer informatie

Wat doen we?

Jaffar Consultancy biedt strategieën, training en advies om de interculturele en communicatieve vaardigheden van managers en professionals in het bedrijfsleven en de non-profit sector te versterken. Wij doen dat al sinds 1991.

  • We adviseren het management van bedrijven en instellingen in het bijstellen van strategie en missie, om zo in te kunnen spelen op een veranderend klanten- en medewerkersbestand.
  • We trainen groepen leidinggevenden en medewerkers in company.
  • We verzorgen individuele training van managers en medewerkers.
  • We ondersteunen P&O managers bij werving/selectie en interne doorstroming van talentvolle medewerkers met verschillende achtergronden
  • We zijn gespecialiseerd in non-verbale communicatie. Onmisbaar wanneer u onderhandelt met medewerkers, zakelijke partners of klanten met een andere culturele achtergrond of nationaliteit.

Veel van wat we doen is maatwerk: gebaseerd op een specifieke behoefte van een bepaalde  klant. Kijkt u onder “portfolio”  voor meer voorbeelden van projecten die wij hebben uitgevoerd voor onze klanten.

Hoe doen we het?

In onze meer dan twintig jaar ervaring in het trainen en adviseren van managers en professionals hebben wij zeer veel praktische kennis en vaardigheden ontwikkeld die aansluiten bij de verschillende werkpraktijken van onze klanten. Wij werken onder andere voor het onderwijs, de politie, de zorgsector en het bedrijfsleven. Maar we hebben ook trainingen verzorgd voor personen met weinig ervaring op de Nederlandse arbeidsmarkt. Die brede en lange ervaring maakt ons een van de meest innovatieve en leidende bureaus op het gebied van interculturele communicatie in Nederland.

Begrijpen en begrepen worden zijn kernvaardigheden voor iedere manager en medewerker. Juist ook als u werkt met een grote diversiteit aan medewerkers of klanten. Wij kunnen uw bedrijf of instelling daarbij ondersteunen!

 

 

BelTerug
Informatie aanvragen

Video

Radi Suudi van Jaffar Consultancy interviewt strafrechtadvocate Famile Arslan, Aleid Wolfsen (indertijd parlementslid voor de PVDA) en toenmalig SP parlementariër Harry van Bommel over de omstreden anti-terreur wetten van het kabinet Balkenende II. Dit is een fragment uit een door Radi Suudi in november 2006 gepresenteerde verkiezingsuitzending die op NPO2 werd uitgezonden.

Sitemap | 
Jaffar ConsultancyInterculturele Communicatie Training & Advies