Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy   

Links interculturele communicatie

www.interculturelecommunicatie.com is de website van emeritus hoogleraar W.A. Shadid (Tilburg University). Een zeer uitgebreide site met wetenschappelijke en opiniërende artikelen online, interviews en columns over interculturele communicatie, integratie, en beeldvorming.

Paul B. Pedersen schrijft over interculturele communicatie in het onderwijs en de hulpverlening. Informatie over zijn boeken is te vinden bij SAGE publications

William B. Gudykunst publiceert over interculturele communicatie in een Amerikaanse en  internationale context, maar zijn inzichten zijn vaak goed bruikbaar in de Nederlandse situatie. Meer informatie over zijn boeken bij SAGE publications

Het wetenschappelijke tijdschrift Intercultural communication biedt per nummer een aantal artikelen online aan.

Kenniscentra emancipatie/multiculturaliteit

Forum, instituut voor multiculturele ontwikkeling, is een landelijk instituut dat de overheid en het veld adviseert en faciliteert op verschillende aandachtsgebieden, zoals "Religie, emancipatie en identiteitsontwikkeling" en "Onderwijs en inburgering".

E-Quality, experts in gender en etniciteit, brengt onder andere de positie van (allochtone) vrouwen in het overheidsbeleid onder de aandacht.

Overige favoriete sites

Boeken, zowel theorie als romans, kopen wij bij onze favoriete boekhandel Savannah Bay: www.savannahbay.nl  De winkel is gespecialiseerd in etniciteit en genderstudies. Eigenares Marischka Verbeek staat bekend om haar kennis van zaken op deze gebieden en om haar liefde voor literatuur. Je kunt er ook terecht voor romans, detectives, kinderboeken, dvd's, ansichtkaarten, kalenders en agenda's, en niet te vergeten: koelkastmagneten.

Contact
Contact

Video

Radi Suudi interviewt toenmalige lijsttrekkers Jan Marijnissen van de SP en Andre Rouvoet van de Christen Unie over geloof, politiek en integratieproblemen. Dit is een fragment uit een speciaal discussieprogramma op Nederlandse televisie in het kader van de 2e Kamer-verkiezingen van eind 2006. Het programma InFocus waaruit dit fragment komt werd in november 2006 uitgezonden op Nederland 2 en gepresenteerd door Radi Suudi.

Sitemap | 
Jaffar ConsultancyInterculturele Communicatie Training & Advies