Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy   

Links interculturele communicatie

www.interculturelecommunicatie.com is de (al wat oudere) website van emeritus hoogleraar W.A. Shadid (Tilburg University). Maar nog steeds een uitgebreide site met wetenschappelijke en opiniërende artikelen online, interviews en columns over interculturele communicatie, integratie, en beeldvorming.


Paul B. Pedersen schrijft over interculturele communicatie in het onderwijs en de hulpverlening. Informatie over zijn boeken is te vinden bij SAGE publications


William B. Gudykunst publiceert over interculturele communicatie in een Amerikaanse en  internationale context, maar zijn inzichten zijn vaak goed bruikbaar in de Nederlandse situatie. Meer informatie over zijn boeken bij SAGE publications


Het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Intercultural communication biedt per nummer een aantal artikelen gratis online aan

De best onderbouwde uitwerking van de cruciale verschillen tussen culturen wereldwijd is te vinden in de onderzoeksliteratuur van het GLOBE-project, dat sinds begin jaren negentig loopt.

GLOBE (afkorting van Global Leadership and Organizational Behaviour Effectiveness) is een lang lopend onderzoek waarbij meer dan tweehonderd internationale wetenschappers uit verschillende disciplines zijn betrokken. De GLOBE-studie heeft al het bestaande onderzoek over culturen en hun onderlinge verschillen geïntegreerd en vervolgens verdiept, aangevuld en gesystematiseerd.

Sinds 2004 heeft GLOBE drie overzichtspublicaties en tientallen wetenschappelijke artikelen opgeleverd. Bij het schrijven van ons handboek over interculturele communicatie hebben wij veel gebruik genaakt van het onderzoeksmateriaal van het Globe Project. Meer daarover is hier te vinden.


 

Boeken, zowel theorie als romans, kopen wij bij onze favoriete boekhandel Savannah Bay: www.savannahbay.nl  De winkel is gespecialiseerd in etniciteit en genderstudies. Eigenares Marischka Verbeek staat bekend om haar kennis van zaken op deze gebieden en om haar liefde voor literatuur. Je kunt er ook terecht voor romans, detectives, kinderboeken, dvd's, ansichtkaarten, kalenders en agenda's, en niet te vergeten: koelkastmagneten.

De site van de Amerikaanse psycholoog Dr. David Matsumoto biedt veel artikelen op het gebied van de relatie tussen cultuur, emoties en verbale en non-verbale communicatie.  Klik hier voor zijn artikelen

Contact
Contact

Video

Radi Suudi interviewt toenmalige lijsttrekkers Jan Marijnissen van de SP en Andre Rouvoet van de Christen Unie over geloof, politiek en integratieproblemen. Dit is een fragment uit een speciaal discussieprogramma op Nederlandse televisie in het kader van de 2e Kamer-verkiezingen van eind 2006. Het programma InFocus waaruit dit fragment komt werd in november 2006 uitgezonden op Nederland 2 en gepresenteerd door Radi Suudi.

Sitemap | 
Jaffar ConsultancyInterculturele Communicatie Training & Advies