Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy 

Jaffar Consultancy traint Changemakers

In 2009 en 2010 trainde Jaffar Consultancy meer dan 200 leden van de lidorganisaties van Vluchtelingen Organisaties Nederland VON in het thema "omgaan met eergerelateerd geweld.

In een tweedaagse training die meer dan tien maal werd uitgevoerd voor vluchtelingen van onder meer Koerdische, Afghaanse, Iraakse en Somalische afkomst werd ingegaan op de strategieën die de vluchtelingengemeenschappen zelf kunnen uitvoeren om eergerelateerd geweld aan de orde te stellen in eigen kring. Ook werd in de training ingegaan op de rol die zelforganisaties kunnen hebben in het signaleren van eergerelateerd geweld en het samenwerken in de eigen woonplaats met professionele instanties zoals politie en AMK's.

Jaffar Consultancy schreef ook een methodische handleiding voor gebruik bij deze trainingen. Ook ontwikkelde Jaffar Consultancy andere materialen voor deze training zoals een korte video over eerwraak en het "spreekwoorden-spel". Een fragment uit de video die we over eerwraak maakten is te zien onder Video 2 op onze pagina Video . Zie ook de website van VON voor meer informatie over het project Changemakers.

Belterug
Informatie

Video

Radi Suudi in gesprek met  voormalig minister van Integratie en toenmalig burgemeester van Maastricht Gerd Leers over "Nieuw Cultureel Burgerschap" en de diverse samenleving. Deze video is in de zomer van 2008 gemaakt door InterArtLab in Arhem.

Sitemap | 
Jaffar ConsultancyInterculturele Communicatie Training & Advies