Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy 

Begeleidingstraject OALT leerkrachten bij collectief ontslag

Enkele jaren geleden schafte het Ministerie van Onderwijs de vakken Turks en Arabisch voor leerlingen van het basisonderwijs, het OALT - Onderwijs Allochtone Levende Talen-  af. OOG, het bestuurskantoor voor het Protestantse basisonderwijs in Amsterdam coördineerde namens de Gemeente Amsterdam het collectieve ontslag van deze leerkrachten in de stad Amsterdam.

Jaffar Consultancy begeleidde in opdracht van OOG een groep van ongeveer vijftig van deze leerkrachten (Turks, Marokkaans, andere nationaliteiten) met een traject van zes maanden in de laatste periode dat zij nog werkzaam waren op hun scholen. Deels ging onze begeleiding van deze leerkrachten via individuele coaching, waaronder inventarisatie over mogelijkheden op de arbeidsmarkt, individuele sterkte/zwakte analyse). Voor een ander deel werden de leerkrachten in groepen begeleid en werd ze voorlichting gegeven over de inhoud en de mogelijkheden die het Sociaal Plan hun bood.

Belterug
Informatie

Video

Radi Suudi in gesprek met  voormalig minister van Integratie en toenmalig burgemeester van Maastricht Gerd Leers over "Nieuw Cultureel Burgerschap" en de diverse samenleving. Deze video is in de zomer van 2008 gemaakt door InterArtLab in Arhem.

Sitemap | 
Jaffar ConsultancyInterculturele Communicatie Training & Advies