Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy Jaffar Consultancy 

Debatleiding en interviews 3 conferenties over Nieuw Cultureel Burgerschap

Stichting InterartLab in Arnhem ( www.interartlab.nl ) in Arnhem vroeg Radi Suudi van Jaffar Consultancy om in het kader van haar project Nieuw Cultureel Burgerschap een aantal  burgemeesters van grote steden uitgebreid te interviewen. De interviews gingen met name over de vraag hoe burgemeesters in de veranderende stedelijke samenlevingen van de 21e eeuw vorm kunnen geven aan nieuwe vormen van burgerschap die, dwars door alle onderlinge verschillen tussen mensen kunnen zoeken naar datgene wat ze bindt. Samenvattingen van drie van deze interviews kunt u vinden op deze site in de videoboxen rechts onderin.

In Rotterdam, Den Haag en Amsterdam organiseerde InterArtLab Lab drie conferenties van ieder twee dagen. Op deze conferenties gaven wetenschappers en kunstenaars bij elkaar bijna honderd (!) lezingen over Nieuw Cultureel Burgerschap. Deze conferenties werden door Radi Suudi geleid als voorzitter en interviewer. Voor video-samenvattingen van twee van drie conferenties zie hier:

Den Haag:  www.youtube.com/watch?v=0iKItkQkBAk

Amsterdam:  www.youtube.com/watch?v=dab2NwtRhcE

Op de site van InterArtLab is nog meer materiaal over dit project te vinden. Zie www.interartlab.nl/Projecten/werkconferentie

http://www.yoOp het YouTube kanaal van InterartLab is een aantal van de lezingen van kunstenaars en wetenschappers te bekijken: www.youtube.com/user/InterArtLab

Belterug
Informatie

Video

Radi Suudi in gesprek met  voormalig minister van Integratie en toenmalig burgemeester van Maastricht Gerd Leers over "Nieuw Cultureel Burgerschap" en de diverse samenleving. Deze video is in de zomer van 2008 gemaakt door InterArtLab in Arhem.

Sitemap | 
Jaffar ConsultancyInterculturele Communicatie Training & Advies